Welkom op de site van het Stepteam BrabantsBont!

Stepteam Brabantsbont is in hoofdzaak een stepteam van recreatieve steppers en enkele fietsers variërend in leeftijd van 13 t/m 68 jaar. Momenteel heeft stepteam Brabantsbont 28 leden die zelf bepalen aan welk evenement ze meedoen. Stepteam Brabantsbont heeft de dinsdagavond als vaste trainingsavond, we verzamelen om 19.00 uur op het Raadhuisplein in Sprang-Capelle en rijden een rondje van 20 á 30 km.                   

Stepteam Brabantsbont organiseert diverse steptoertochten per jaar waaronder de jaarlijkse steptoertocht van september, die afgelopen jaar de laatste keer was en verhuisd is naar april. Ook organiseren we 5 wintertoertochten die beginnen in november en eindigen in maart met onderweg altijd een warme hap met koffie of thee. Deze wintertoertochten zijn altijd op de 2e zondag van de maand m.u.v. de wintertoertocht in de maand december, daarover hieronder meer.

De meest in het oog springende toertocht is de wintertoertocht van de maand december, dat is één van de weinige tochten die we in het donker rijden en draagt de naam HALLOWELLICHTOP-tocht. Dan zijn alle steppen en fietsen versierd met honderden lichtjes en maken we een tocht van 25 à 30 km met onderweg 2 stops met o.m. snert, brood met spek en nog veel meer lekkere dingen en blijft de hele boel bij elkaar. Dit is een echte aanrader!

Eens per 2 jaar wordt het "Monster van Brabant" verreden, een steptoertocht voor de diehard stepper. Een steptocht van +/- 230 km door de provincie Brabant op één dag, met de start op vrijdagavond middernacht en de finish zaterdag tusen 17.00- en 18.00 uur. Deze "Monster van Brabant" steptoertocht wordt in pelotonsverband gereden en heeft inmiddels een internationaal aanzien gekregen met deelnemers uit België, Italië, Oostenrijk en Duitsland. De eerst volgende "Monster van Brabant" steptoertocht is i.v.m. de COVID 19 pandemie afgelast en wordt nader bekeken wanneer we die dan wel gaan rijden.

Onze leden worden door de organisatie binnen de club tijdig op de hoogte gehouden of gebracht van aankomende steptourtochten of evenementen zodat ze zich daar tijdig voor op kunnen geven.

Bij stepteam Brabantsbont is de fietser ook van harte welkom bij de al door ons georganiseerde stepevenementen. 

Mocht u na uw bezoek aan onze site nog meer informatie willen over het een of ander, dat kan! 

Ga dan naar de contact pagina daar staan de telefoonnummers van John en Gijs, de oprichters van Stepteam Brabantsbont, bel - of stuur een mail en zij praten u graag bij over de stepsport en de mogelijkheden.

Blader eens lekker door onze site en hopelijk wordt ook u gegrepen door het stepvirus en gaat u heerlijk met ons mee het mooie Nederland door.

Ons motto: NIETS MOET!

Tot ziens.

design by Frank Prins & Frits Dudok