Welkom op de site van Stepteam BrabantsBont!

 

Stepteam Brabantsbont is een gezellig stepteam van recreatieve steppers en enkele fietsers variërend in leeftijd van 17 t/m 70+ jaar. Momenteel telt Stepteam Brabantsbont ongeveer 30 leden. 

Dinsdagavond is de vaste trainingsavond, het hele jaar door. Ook bij minder mooi weer wordt er vrijwel altijd gereden, zolang het maar veilig kan. We verzamelen om 19.00 uur op het Raadhuisplein in Sprang-Capelle en rijden meestal een ronde van 25 á 35 km.                   

Stepteam Brabantsbont organiseert diverse steptoertochten per jaar waaronder de landelijk bekende wintertoertochten. Deze beginnen in november en eindigen in maart met onderweg altijd een warme hap met koffie of thee. 

Een speciale toertocht is de wintertoertocht in december. Het is één van de weinige tochten die we in het donker rijden en draagt de naam HALLOWELLICHTOP-tocht. Alle steps en fietsen zijn dan versierd met honderden lichtjes. We maken een gezellige toertocht van 25 à 30 km met onderweg twee stops met o.a. snert, brood met spek en nog veel meer lekkere versnaperingen.  Dit is een echte aanrader!

Vanaf 2022 wordt het "Monster van Brabant" jaarlijks gereden, een steptoertocht voor de die-hard stepper van +/- 235 km door de provincie Brabant op één dag. De start is op vrijdagavond middernacht en de finish op zaterdag meestal tussen 17.00- en 18.00 uur. Deze "Monster van Brabant" steptoertocht wordt gezamenlijk in peloton gereden, is geen wedstrijd en heeft inmiddels een internationaal aanzien gekregen met deelnemers uit België, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Voor meer actuele informatie klik op het kopje "Monster" hierboven in de navigatie.

Bij Stepteam Brabantsbont zijn fietsers ook van harte welkom bij alle stepevenementen. 

Mocht u na uw bezoek aan onze site nog meer informatie willen over het een of ander, dat kan! Ga dan naar de contact pagina daar staan de telefoonnummers. Bel, of stuur een email en we praten u graag bij over de stepsport en de mogelijkheden.

Bent u nog niet overtuigd over het steppen? Surf dan eens op internet en ontdek hoe gezond de stepbewegingen zijn voor uw lichaam en geest. Ook zeer geschikt voor revalidatie en herstel na blessures.

Ons motto: Vooral ontspanning, gezelligheid en onderling respect, graag tot ziens binnenkort!

Copyright: Stepteam BrabantsBont