29-05-2022 Rondje Vught (47km) was zeer de moeite waard!

Om 9:15 arriveerden de eerste deelnemers al in de Theresialaan in Vught voor een lekkere kop koffie/thee. De opkomst was prima, een mooi gezellig clubje van 9 man met Gerda, Jolanda, Kees, Marcel, Marry, John, Rick, Bram en Paul.

Rondje langs de gemeentegrenzen van Vught

Rond 10:00 was het startsein en vertrok het gezelschap via de Taalstraat in de richting van de Bossche Broek om vandaar over en langs de Dommel op weg te gaan naar Kasteel Haanwijk en Halder.

Na een korte strook onverharde weg ging het verder langs de grens tussen Vught en St-Michielsgestel op weg naar de bosrijke route langs de Esschestraat op weg naar Esch. Het weer zat gelukkig mee deze dag en met een lekker zonnetje en wat zijwind was het prima koersen samen.

Vanad Esch op weg naar Noenes via de Haarenseweg en Belversestraat en Heesakker. Dan een stukje Beekweg algauw onverhard de Broeksteeg in langs de vele zomerhuisjes. Na een stuk van 800m onverhard  en een korte pauze gaan we verder op weg richting Helvoirt. Via de Groenstraat en Roonsestraat steken we langs de Kanstraat rechtsaf de Oude Baan op dan linksaf via de Hoge Raam richting de N65. Deze werd overgestoken en vervolg via de Kreitsestraat en de Geizelsestraat richting de Loonse en Drunense Duinen. Via de Runsvoort en Oude Bossche Baan komen we na ongeveer 28 km aan bij De Rustende Jager Stepper. Daar genieten we samen van koffie/thee/firs en gebak om vervolgens weer op pad te gaan richting Giersbergen. Dit stuk is tegenwind maar gelukkig goed te doen aangezien het meeste in het bos wordt gereden. Dan gaan we met zij en rugwind via de Margrietweg en Distelberg op weg naar de Gement.

Via de Nieuwkuijkseweg steken we het kanaal tussen 's-Hertogenbosch en Drongelen over om vervolgs via de Vendreef de Gementweg in te slaan, heerlijk voor de wind. We komen daar langs vele parkeervelden met dure auto's vanwege de Dutch open golf bij Bernardus Golf en vervolgen onze weg door de Gement. Aan het einde van de Gementweg helaas wel een paar druppels regen.

We gaan snel verder via de Honderdmorgensedijk richting Vught. Het laatste stuk houdt het op met zachtjes regenen en krijgen we toch nog een buitje. Gelukkig is iedereen in prima stemming en we rijden het laatste stuk via de taalstraat en Helvoirtseweg snel naar het eindpunt in de Theresialaan waar de soep en broodjes klaar staan.