Nieuws

26-03-2022 5e en laatste wintertoertocht lijkt voorjaarstocht

Zaterdagmorgen 26 maart 2022,

Na een digitaal probleempje werden er 16 deelnemers bij de meldtafel aangevinkt die zich hadden ingeschreven voor de laatste wintertoertocht van seizoen 2021/22 bij stepteam Brabantsbont, een laatste wintertoertocht zonder ragout pannenkoeken.

Er was een route uitgezet van 32 km en gezien het weer moest het wel een geweldige rit gaan worden. Onder de deelnemers waren ook weer 2 Westlanders van de partij, Lex Boers en Aad van der Voort, deze 2 heren gaan in juni dit jaar een poging wagen de Tourmalet in Frankrijk op te rijden voor een goed doel en wij wensen hen daarbij nu al heel veel succes.

Om 10.00 uur sharp werd er door de voorzitter buiten vooraf een zeer korte speech afgestoken waarbij hij de deelnemers bedankte voor hun komst om deze laatste wintertoertocht met ons te gaan rijden. Waarbij ik op wil merken dat deze zin al langer is dan John zijn speech, maar dit terzijde.
Dan gaan ze los en meteen mogen de kuiten flink worden aangespannen om de fietsbrug over de N261 over te steken naar Waalwijk waarna we richting- en over het Halve Zolen pad naar Drunen rijden. Vooraan in Drunen verlaten we bij de Westhoek het Halve Zolenpad en gaan we via de Molensteeg en een mooi fietspad over de kronkelige Heidijk die langs de rand van Drunen loopt richting Loonse en Drunense duinen.

Alles zit mee, de temperatuur is al goed en de wind hebben we in de ‘zeilen’, so far so good!
John rijdt, zoals het een voorzitter betaamd vooraan en ik, zijn secretaris, sluit de rijen aan de achterkant van het mooie stepteam Brabantsbont pelotonnetje, wat een prachtig gezicht al die steppers en fietsers in dat mooie unieke steptenue! Zie de foto’s!

Er zit een rustig gangetje in dus voor mij goed bij te houden op de fiets en zo rijden we langs de 
3 Linden de bossen in naar de Rustende Jager aan de andere kant van het nationale park. 11.00 uur, daar is het al druk op het terras, gewoon al helemaal vol wat een geluk dat ook deze ondernemers een top dag hebben, net als wij op onze steppen! 

Maar we rijden door langs de bosrand in de stralende zon op weg naar het volgende bosrand restaurant Bos en Duin, maar halfweg deze etappe wordt er even een drink stop gehouden, want ja zeg nou zelf, als je mensen op en terras ziet zitten wil je zelf ook wel wat te drinken hebben toch?
Na een 10 min. gaan we weer op weg,  Wout moet even een telefoontje afwerken want ja…….’zaken gaan nu eenmaal voor het meisje’ dus bleef ik bij hem terwijl de anderen de route verder af reden, was Wout en passant ook nog zijn petje vergeten, had hij op een paaltje laten hangen bij de drinkstop. Wout moest maar doorrijden achter de groep aan en ben ik even een terug gereden om dat petje op te halen. In Loon op Zand stond de groep me op te wachten om met zijn allen naar de rustpost bij Jan en Hanneke Vromans te rijden, wat een team hè!

Daar worden we getrakteerd op heerlijke worstenbroodjes en een mini-borrel, de sfeer zit er echt lekker in en na een halfuurtje gaan we op weg voor de laatste 11 km. We bedanken Jan en Hanneke voor hun gastvrije ontvangst van 16 deelnemers en voor het warm maken van het worstenbrood. Ook wordt onze Kees Laros bedankt voor zijn verdiensten als verzorger van de worstenbroodjes en het borreltje. 

Dan nemen we de kortste weg naar het bos en genieten nog een tijdje van de Loonse en Drunense duinen voordat we achterlangs de Efteling naar- en door Kaatsheuvel naar Sprang-Capelle rijden op weg naar de eindstreep van deze laatste wintertoertocht bij sporthal DE SLAGEN van seizoen 2021/2022 met aansluitend de ALV.

We kunnen terugkijken op een prachtige laatste wintertoertocht en bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid, met name de jongens uit het Westland, Lex Boers en Aad van der Voort.


 

<< Go back to the previous page