Nieuws

"De Betuwe in de Bloei" steptocht 14 april a.s.

"Betuwsbont", Gerda, Carlo en ik (Marcel), 3 leden van stepteam Brabantsbont Sprang-Capelle maar woonachtig in de Betuwe, gaan dit jaar de Bloesem Steptocht arrangeren; iedereen is welkom!

"De Betuwe in de Bloei" steptocht 14 april 2019

Dit jaar een nieuwe naam voor een vertrouwde steptocht. Na verantwoordelijk te zijn geweest voor de organisatie van de steptochten in de Betuwe in 2017 en 2018 pakken we het dit jaar anders aan.

We gaan dit jaar starten vanuit Geldermalsen, het epicentrum van fruitteelt in de Betuwe. Omdat de zichtbaarheid van de alom geprezen bloesem slechts een zeer korte "window of opportunity" geeft hebben wij ervoor gekozen om net als de voorgaande jaren te kiezen voor hetzelfde weekend als de Rode Kruis Bloesem Wandeltocht.

Het weer kunnen wij niet voorspellen (zoals tijdens de eerste editie bleek, maar de jaargangen 2017 en 2018 waren perfect...). Wat wel zeker zal zijn is de kans op fruitbomen vol met bloesem!

Om iedere stepper zoveel als mogelijk tegemoet te komen zetten wij een route uit van 45 - 50 km. De route zal als GPX bestand beschikbaar zijn voor de liefhebbers van een eigen tempo en gebruik maken van een navigatie systeem. Voor de toertsteppers die liever in een begeleide groep steppen gaan wij, Gerda Schoots, Carlo Kooltjes en ondergetekende als Stepteam Tiel met de recreatieve step liefhebbers de bloesem route op.

Deelname aan de steptocht kent geen inschrijfkosten, het betreft een tocht waaraan deelname voor eigen rekening en risico is. Bij het uitwerken van de route zorgen wij voor een rustplek halverwege de tocht, dit zal een plek zijn waar het mogelijk is om iets te nuttigen voor eigen rekening.

Laat ons weten via ons mailadres dat je samen met ons wilt genieten van de bloesem in de Betuwe. Meld je via dit mail adres info@stepteamtiel.nl aan voor deelname aan deze geweldige mooie tocht.

Tijd en plaats van vertrek worden later aan u bekend gemaakt.

Wij zien u graag op 14 april a.s.

Met vriendelijke groet,

Gerda, Carlo en Marcel. 

<< Go back to the previous page