Nieuws

03-09-2023 Verslag van Brabants Mooiste 2023 (73 km)

Brabants Mooiste 2023 

Zondag 3 september 2023 was het eindelijk zo ver.

Een gezellig toertocht van 73 km in ons mooie Brabant. Vorig jaar aan de organisatie gevraagd of we met de step mochten deelnemen. Gelukkig was het antwoord ja. Toen heb ik hem in2022 met Rein samen gestept. Dit jaar kon gelukkig Arend weer mee fietsen. 

Tijdje terug kreeg ik bericht van Rein dat hij dit jaar weer vanuit Soest naar Brabant zou komen. Ook Bram heeft de smaak te pakken om met toertochten mee te doen. Dus het beloofde een gezellige dag te worden.

We hadden om 08.15 uur afgesproken op de parkeerplaats. Arend en ik waren er al vroeg en ik was een beetje door de straat aan het steppen toen ik ineens iemand hoorde roepen “Hé Pleunie” dat was Rein. Die was Bram voorbij gereden. Bram was zo sportief dat hij vanuit Vught met de step kwam.

       

Met z’n vieren eerst een gezellig bakkie koffie gedaan die we op het startplein kregen. Rond kwart voor negen zijn we met z’n vieren vertrokken.

We hadden de vaart er goed in zitten. Maar Bram dacht: ik kan nog wel even bij een groep meiden opde racefiets aansluiten. Vergeet hij gewoon hun telefoonnummer te vragen ;-) Even later staat hij weer op ons te wachten om gelijk een filmpje te maken.

Net een paar km voor de verzorgingspost kreeg ik het een klein beetje moeilijk. (had wat eerder een sportreep moeten nemen). Voor de lunch kregen we een heerlijk stokbroodje er was voldoende fruit, snelle jelle en sportdrank aanwezig. Na weer energie op gedaan te hebben Begonnen we aan de laatste 25  km.

Bram heeft energie voor tien dus die sluit nog even aan bij een groep die 31 a 32kmh fietsen. Staan ze toch best raar te kijken als hij dan ook nog lucht over heeft om even met de heren te babbelen.

Bij de finish werd er een heerlijk (voor sommigen) alcohol vrij biertje uit gedeeld. Wat een super leuke reacties weer van alle fietsers. Nog even een drankje samen gedaan.

En op de foto met auto van de sponsor JDA. Daarna zijn we naar de auto’s gegaan. Step van Bram bij ons in de auto erbij en Bram bij Rein. (wat een geluk voor hem, hoefde hij niet meer terug naar Vught te steppen).

  

Dan nog gezellig een bakkie koffie gedaan in Vught. Het was een TOP dag.

Volgend jaar weer, maar dan willen de 115 km gaan doen. Voor diegenen die dan mee willen,  zodra hij weer bekend is en open voor inschrijving laten we jullie het zeker weten. Deze is echt de moeite waard.

Pleunie Ernest

 

 

<< Go back to the previous page