Nieuws

04-05-2024 Verslag Rondje Vught 2024 (47km)

Rondje Vught
Op 4 mei 2024 waren we uitgenodigd bij de familie Settels voor een steptocht rondje Vught.

Jammer dat we maar met 6 deelnemers waren. Maar met 1 fietser en 5 steppers begonnen we eerst met koffie en thee bij de medesteppers Paul en Bram aan de keukentafel. Agnes, Bram, Paul en Conny van Stepteam Brabantsbont met de step en Kees met de fiets. Ook op de step gekomen was Jacqueline, ze had gelezen op de website van Stepbond.nl dat er in Vught een tocht was. Dit was voor haar bekend terrein. Het gaat zelfs zo ver dat de oma van haar heeft gewoond in het huis waar nu de familie Settels woont. Wat een bizar toeval!

Het was een mooie tocht. Zandwegen waren ook in de route opgenomen. De Loonse en Drunense duinen werden ook aangedaan en bij de Rustende Jager kon het drankje met appeltaart niet ontbreken.

Hele mooie boerenbedrijven werden gepasseerd en ook het gehucht Giersbergen was opgenomen in de tocht. We zouden het ook de boerderijentocht kunnen noemen. Het was een zonnige dag. Later op de dag zou het gaan regenen. Kees was met de fiets vanaf Made gekomen. Hij besloot met 's-Hertogenbosch in zicht om toch alvast maar huiswaarts te gaan, zodat hij de bui voor kon zijn.


Toen we weer in de Theresialaan aankwamen was daar de tafel al mooi gedekt door de vrouw des huizes. De soep en het worstebrood smaakte goed. Een woord van dank voor de gastvrije ontvangst van de familie Settels.


Conny Brans

<< Go back to the previous page