Nieuws

08-01-2023 Verslag 3e Winterserie Steptocht 2022-2023 (47km)

Kort verslag van 3e Winterserie StepToertocht 47 km.

Zondag 8 Januari 2023 was het weer zo ver, al weer de derde winterserie Toertocht van Stepteam BrabantsBont.

Zelf thuis rond kwart voor 9 vertrokken naar Waalwijk voor vertrek vanaf de sporthal de Zeine. Daar even moeten wachten op een aantal deelnemers die bij de verkeerde sporthal stonden. Ach kleinigheidje moet kunnen toch.

Sommige Brabanders kunnen dwars zijn en steppen de route verkeerd om. Die zijn bij het rust adres of vanuit huis vertrokken naar Waalwijk. Om dan het oorspronkelijke eerste gedeelte als laatste te steppen met de hele groep.

Deze keer ging Arend ook weer eens mee, om toch maar eens te kijken hoe het fietsen weer gaat. Er stond namelijk de ElfStedenTocht 200 km in de planning voor hem. Helaas gaat dat hem niet meer worden.

Iets over 10.00 uur zijn we vertrokken vanuit de sporthal De Zeine via het halve zolen pad richting Made. En dan natuurlijk niet in een rechte weg daar naar toe. Maar via het fietspad langst de Donge, wat overigens best opgeknapt mag worden.

Door een slecht pad laten we ons natuurlijk niet kennen en steppen heerlijk door. Op een rustig tempo zodat iedereen bij kan houden.

  

Bij onze trouwe sponsor Frans Caron na ongeveer 25 km hadden we de rust pauze en kwam de geur van heerlijke warm broodje rookworst ons al te gemoet.

Onder het genot van een broodje en een bakkie koffie weer lekker op temperatuur gekomen. Even uit hijgen van de wind tegen. En dan denken dat we hem daarna mee zouden hebben. We Mochten nog even in het privé museum van de volkswagenbusjes kijken. Daar hebben de omgekeerde Brabanders ons verlaten en zijn richting huis gegaan.

De rest is via Raamsdonksveer, Raamsdonk, Waspik, Sprang-Capelle weer terug gereden naar Waalwijk. Irma is in haar dorpje afgeslagen naar haar huis. Via het lange halve zolen pad weer terug. Met de wind van opzij in een wat harder tempo terug. Met af en toe even stoppen om op elkaar te wachten zodat we met z'n allen aankomen.

Nog even op het Halvezolenpad een natuurverschijnsel van een vergroeide boom bezocht. Bij aankomst waren de mensen van de catering en natuurlijk Irma er ook weer. Na nog heel even te hebben geproost op het nieuwe stepseizoen, is iedereen weer tevreden naar huis gegaan.

Groetjes Pleunie en Arend en tot de volgende keer.

P.s. nog een leuke reactie na afloop:

<< Go back to the previous page