Nieuws

10-07-2022 Verslag Kersentocht De Betuwe Tiel

Tiel, Zondag 10 juli 2022

Rond 09:30 verzamelen we met 9 steppers en een fietser bij onze gastvrouw Gerda en gastheer Nico in Tiel. We worden onthaald met heerlijke koffie en thee met een lekker stuk taart waarvoor dank! 

De deelnemers komen deze keer uit alle windstreken! Van Hengelo en Zwolle, Lisse en Wijk bij Duurstede, Oudenbosch en Vught en uiteraard Marcel en Gerda uit Tiel. De meeste steppers kennen elkaar van eerdere tochten en zijn blij met een nieuw gezicht: van harte welkom Mark Wigmans uit Lisse. Het werd vandaag zijn eerste toertocht met andere steppers samen.

Rond 10:00 gingen we in rustig tempo op pad door de mooie Betuwe en langs de rivier de Linge. Voor de liefhebbers is de tocht hieronder afgebeeld en er is ook een GPX bestand beschikbaar voor de navigaties-Garmins e.d. (klik op het kaartje om te downloaden).

Halverwege was er een rustpost midden in de kersenboomgaard bij "De Hoenderik" waar we konden genieten van een heerlijk stuk Kersenbrood met een drankje erbij. 

Een deel van de eerste helft van de route was beetje tegenwind, maar na de rustpauze was het vooral heerlijk 'cruisen' op de step ruim voor en aan de wind. 

Al met al een heerlijke tocht met perfect weer en leuk gezelschap, voor herhaling vatbaar.

Er wordt al voorzichtig gesproken over de Bloesemtocht en Kersentocht voor komend jaar. Mooi om te horen dat onze Rick de volgende keer de Kersen/Bloesemtocht wil organiseren vanuit Wijk bij Duurstede.

Na afloop werden we nog een keer warm onthaald bij Gerda en Nico voor Brood, Betuwse worstenbroodjes en heerlijke soep ! Mark kreeg van velen de vraag: "Hoe heb je onze tocht gevonden en hoe is het bevallen?".  Mark: "beetje Googlen op Kickbike en tochten en zo kwam ik uit bij de site van Stepbond.nl. Daar vond ik deze kersentocht. Het is prima bevallen, lekker relaxed rijden zo en fijn dat er mensen voorop rijden die de route kennen, dan kun je rustig ontspannen meerijden".

Na nog wat reclame voor de komende tochten (Monster van Brabant, Paddotocht/halloween, Winterserie) en hartelijk dank richting de gastvrouw/heer gaat eenieder weer op weg naar huis.

Nogmaals bedankt voor de voorbereiding Marcel en Gerda !

 

 

 

 

<< Go back to the previous page