Nieuws

10-12-2022 Verslag van 2e Winterserie Lichtjestocht (30 km)

Het is zaterdagmiddag, de fiets en de step zijn met lichtjes versierd. Lekker binnen bij de kachel want buiten was het toch erg frisjes... klappertandend koud.

Op tijd naar Waalwijk waar een hele bubs met 16 steppers en fietsers zich verzameld heeft. Van jong tot iets minder jong, van Brabanders tot Westlanders, een BrabantsBont gezelschap dus en erg gezellig. Nog even een bakkie in Sporthal de Slagen en dan stipt om 17.00 uur de frisse lucht in. Even poseren voor de camera en toen aan de slag met de beentjes.

  

De meeste deelnemers  op de step en een enkeling op de fiets maar allemaal vrolijk verlicht in het peloton. Na 150 meter de eerste korte stop. Paul (Settels) had een dwarsloperstep (voorwiel liep vast) en moest terugkeren naar zijn auto. Jammer, maar gelukkig wist hij de snert- en borrelpraat met de auto te vinden. Na 300 meter de tweede korte stop, Bram (ook een Settels) had zijn veters niet goed gestrikt. En na 500 meter de derde korte stop, Dagmar (Idd ja, ook een Settels) verloor haar voorlicht. Daarna konden we toch echt verder door Waalwijk en Kaatsheuvel en daarna de wat meer donkere polders in. Het zag  er schitterend uit, al die lichtjes in de ronddraaiende wielen en vooral het aureooltje van Pleunie. Een beetje mist mocht de pret niet drukken en de kou was goed te doen.

Na 20 km de eerste stop in Buurthuis 't Schooltje. Bij aankomst stond Paul ons te filmen, klik hier voor een indruk van de Lichtjestocht. Heerlijk snert, opgewarmd door onze kok Kees Laros, met een stokbroodje met goeie spek. Dat was een lust voor onze magen en even wat koude handen opwarmen was niet verkeerd.  Dank aan Kees Verschure voor de gastvrijheid in het Buurthuis!

 

 

De volgende vijf kilometer weer door de donkere polders van Sprang Capelle. Mooie mistfladders over de weg en nog een stukje met een koud windje om onze oren. Maar al snel arriveerden we, (na heel vaak naar links en rechts en rechts en links te hebben gereden), bij Joanne van John.

 

 

Tijd voor een BrabantsBontBorrel voor het “minder jonge” volk en een energiedrank voor het “jonge volk”. > Maar ook een bakkie thee of koffie, een heerlijke oliebol en kaas en worst werden er over de tafel geschoven. De spieren kraakten daarna nog harder en de steppen ook. Nog 5 km te gaan naar het eindpunt. Diegenen die wat kouwelijk waren, zetten er een tandje bij en vlogen de donkerte in. Een paar die al warm genoeg waren ,genoten van de donkere dijk en bepten nog wat bij (Bijbeppen=bijkletsen). 

We pakten nog even een heerlijk bruggetje en het eindpunt was alweer in zicht. Tijd voor een afsluitend drankje of een warme chocomel. Nog even gezellig kletsen en langzaamaan ging iedereen, tevreden en met een glimlach, weer naar huis.

Dank je wel voor de organisatie en dank je wel voor gezelligheid.
Tot snel, Bente en Irma

P.s. Meld je alvast aan voor de 3e Winterserie Steptocht van Zondag 8 Januari 2023 10:00. De inschrijving is al geopend en de eerste aanmeldingen komen al weer binnen!

 

 

<< Go back to the previous page