Nieuws

11-02-2023 Verslag 4e Winterserie Steptocht 2022-2023 (43km)

Het was een mooie droge dag in Brabant toen een groep stepfanaten zich verzamelde voor een tocht van ca 43 km door de bossen en polders. Het doel: de benen strekken en genieten van de prachtige omgeving.

Maar wat was dit voor een verrassing toen we plotseling stopten bij een museum van antieke brommers, trapauto's en dinky-toys! Het was alsof we door een tijdmachine waren getransporteerd naar de jaren '50. De stepclub was verrast, maar besloot om het meeste uit deze culturele ervaring te halen. Klik voor het foto-album op de overzichtsfoto hieronder...

Na het museum ging de tocht verder en stopten we bij een Chinese patatzaak voor lunch. Tijdens het eten werden de indrukken uitgewisseld.

Eindelijk kwamen we aan bij de finish en was het tijd om de vermoeide benen rust te geven. Maar de dag was nog niet voorbij, want nu was het tijd om te genieten van een drankje en elkaar uit te dagen met rake opmerkingen.

De stepclub kijkt weer terug op een geweldige dag vol verrassingen, culturele ervaringen en humor. Dit was absoluut een tocht om te onthouden!

Warme groet Gerda Schoots

________

Verslag van Lex Boers:

Na herstel van een week griep. De keuze gemaakt uitslapen of afreizen naar Brabant. Dit laatste werd het want, wie wil er nu niet steppen met Stepteam Brabantsbont. Dus vanuit het Westland om 8.45.u. in de auto richting Sprang Capelle. Nog maar net op tijd bij sporthal De Gaard. Stonden de steppers al te popelen om te starten. En dat is logisch als er een bezoek aan een museum is ingepland. Het weer liet ons niet in de steek, het was droog en niet al te koud. Aan gekomen bij de eerste rustpost was ook het museum. Zoals ik begrepen had zouden we wat Brommers bezoeken. De beste man zou er ongeveer 400 stuks hebben. 

 Wat echter niet verteld was. Werd een grote verassing er stonden oneindig veel schaal modellen. Van alles wat maar met transport te maken had. En dan nog eens een grote hoeveelheid trapautos. Het was teveel om fotos van te maken zo was ik onder de indruk. En dan de mooie verhalen van de beste man zijn hobby. Hoe het was ontstaan en wat het nu is. Na te zijn uitgekeken omdat we weer verder moesten. viel mijn oog op 1 auto. Tussen de 10.000 modellen.


Moest ik bij de uitgang toevallig een vrachtwagen spotten uit het Westland. Dus toch ff foto gemaakt.
Al buiten werd het weer tijd om ons warm te steppen. Op weg door het mooie Brabant, op naar de volgende stop. We werden weer goed in de watten gelegen door het stepteam. Met keuze uit diversen warme hap en drankje. Het was de gouden tip van de Boul van Gijs. En met een volle buik weer verzamelen om met zijn alle op De Gaard af te stevenen. En onder het genot van een sappie
de dag weer heerlijk afgesloten. De step weer op de fietsdrager en onderweg naar het Westland. waar ik nog lang heb na genoten. Van deze mooie dag vol verassingen.

Organisatie van Stepteam Brabantsbont de jury uit het Westland geef jullie een dikke 10. Met heel veel dank voor deze mooie dag vol mooie herinneringen. Op naar de volgende tocht.

ps; Heb het kort gehouden. Normaal 24 a4tjes M.V.G. Lex Boers.

<< Go back to the previous page