Nieuws

12-02-2022 4e Wintertocht zeer geslaagd !

Stepteam Brabantsbont – Wintertocht 4 – 12 februari 2022

Yes! We mogen weer. En wat is er dan beter dan een ouderwets gezellige toertocht samen met de vriendenclub in Sprang Capelle?

Vanaf 9.15 verzamelen we bij het traditionele vertrekpunt; Sporthal de Slagen. Koffie en thee (fris kan ook) bij de ontvangst, samen met de gelegenheid om weer even bij te praten met een ieder die we de afgelopen 2 jaar slechts weinig gezien hebben.


Om 10 uur vertrekken we met een groep van 12 deelnemers via het historische ‘Halve zolen pad’. Dit pad heeft niets te maken met de geestelijke gesteldheid van de mensen in de regio, het betreft de route die werd gebruikt voor de aanvoer van grondstoffen voor de schoenindustrie.
Halverwege het pad hebben we even de tijd genomen om een groepsfoto te maken, we moesten zelfs rekening houden met de lichtinval van de zon die deze dag in ruime mate aanwezig was. Gijs, de maker van deze foto, is het gelukt om zelf ook zichtbaar te zijn als schaduw.
 

 

Onze weg vervolgend richting Raamsdonk hadden we de wind nog in de flank, maar vanaf daar mochten we een frisse neus halen door de polder richting Oosteind en Dongen. Perfect gepland, net over de helft van de route, konden we genieten van een heerlijke tosti en royale koffie, thee of chocomel bij Spijs & IJs (uitgezocht door Gijs?) in Rijen. 

Na deze aangename stop gingen we met de wind wederom voornamelijk in de flank op weg richting Tilburg. Een aantal deelnemers namen de naam van de meest westerse woonwijk nogal letterlijk, Reeshof / Racehof. Ze misten een fietspad linksaf en stormden door de wijk in. De rest van de groep volgde braaf de uitgezette route. 

Het mooie van zo’n dag als vandaag is het feit dat mijn technische euvel (gebroken spaak in het voorwiel), de bekendheid met de regio van de groep en een lekke band in de ‘Rees groep’ er voor zorgde dat we elkaar weer troffen net buiten Tilburg in een van de mooiste natuurgebieden die we in Nederland hebben.

Vanaf dit punt hebben we samen genoten van het prachtige bosgebied tussen Tilburg en Sprang Capelle. Er is een zogenaamd ‘hoge snelheidsfietspad’ aangelegd tussen Waalwijk en Tilburg, dit bleek met de wind in de rug een perfecte afsluiting van een ouderwets gezellige en perfect verzorgde toertocht door het Brabantse land.

Eind maart is er nog 1 kans om de Brabantse gastvrijheid te ervaren en te genieten van het prachtige landschap tijdens de 5e Winter toertocht, een dag die de echte stepper niet wil missen.

<< Go back to the previous page