Nieuws

12-03-2023 Verslag 5e Winterserie Steptocht 2022-2023 (41km)

12 maart 2023 - Gijs de Geus

De Laatste wintertoertocht 2022/23 en ALV
Goeiemorgen, half 8 liep de wekker af voor de laatste tocht van het winter seizoen ‘22/’23. 14 deelnemers hadden zich aangemeld om met elkaar de laatste km’s te gaan verrijden door het mooi Brabantse land. Deze keer was er een hint geweest van één van onze leden dat hij nog wel eens aan de andere kant van de Maas wilde gaan rijden, nou dan spelen wij daar natuurlijk graag op in en was er een tocht van ff over de 40 km uitgezet vanaf sporthal DE SLAGEN richting het Land van Heusden en Altena.

Maar voor vertrek was er weer eens een hilarisch voorvalletje zoals dat bij Brabantsbont wel vaker gebeurde. Er was een jarige onder de deelnemers, Pleunie, en John (de voorzitter) had beloofd dat als ze er zou zijn wij de vlag uit zouden hangen. Tot zover alles goed, bij de sporthal de mast in elkaar gezet, de vlag aan het koord geknoopt, mast in de standaard en vastzetten zou je zeggen. Nou niet dus, het koord was vergaan en i.p.v. dat de vlag bovenin bleef hangen kwam hij naar beneden gefladderd en dat terwijl de jarige juist aan kwam rijden, hilarisch zoals dat alleen bij ons weer voorvalt. We hebben hem met tie-rips, nota bene van de jarige zelf, vast moeten maken aan de mast. Eerst allemaal de felicitaties aan Pleunie, ook voor Frank Prins maar die was helaas niet aanwezig.

 

Om 10.00 uur stonden 10 steppers en 4 fietsers klaar voor vertrek en gingen we direct naar het obstakel, de fietsbrug over de N261, wisten we gelijk waar onze kuiten zaten mochten we dat vergeten zijn. Met een stevig windje vanuit het Zuidwesten en miezer regen ging het naar het volgende obstakel, de fietsbrug over de A59 en daar bleek al dat het harder waaide dan we vermoed hadden. Zo ging het na dit klimmetje richting het veer van Drongelen om het Land van Heusden en Altena weer eens te bezoeken.

Aan de andere kant van de Maas gekomen werd er direct al door een deelnemer gestopt om foto’s te maken van een ooievaar die bezig was haar kraamkamer in orde te maken voor de aankomende jonkies, altijd mooi om te zien. Maar doordat de andere deelnemers waren doorgereden was ze achterop geraakt en moest ze flink aan de bak om weer bij de groep te komen daarbij geholpen door John op zijn e-bike wat haar veel energie had gekost en de pijp al ver leeg was geraakt. Maar met een wat lager tempo en haar wat uit de wind te zetten zijn we zo richting het veer van Dussen gereden, over het prachtige dijkje met die evenzo mooie dijkhuisjes, waar de andere steppers ons op
stonden te wachten.

   

Na de oversteek van de Maas zijn we in 2 groepen verder gegaan, de bikkels zijn rechtsaf de zeer vlakke Overdiepse polder ingegaan met de wind vol op kop, dus dat werd hard werken en de ‘met wat minder krachten bedeelde’ deelnemers zijn langs het Oorlogs monument, over de gerenoveerde groene brug naar Capelle- en Waspik gereden wat voor hen zwaar genoeg was en waar later eerst 2 ook wat vroeger afgeslagen- en daarna de echte bikkels arriveerden bij eetcafé Hieriest.

Daar werden we ontvangen met koffie, thee of fris, verder bestond de warme hap uit een heerlijk klein tomaten soepje en een broodje gehaktbal met saté saus en nog een consumptie. Het was perfect verzorgd door de eigenaren en we bedanken hun hartelijk voor de gastvrije ontvangst en de goede zorgen, misschien een volgend seizoen weer eens.

    

Na de pauze gaan we op weg voor de laatste 16 km en rijden we door Waspik en over het Halve Zolen pad naar Raamsdonk om daar naar-, langs- en over de Donge te rijden. Daar maakte Carianne de opmerking dat het er wel erg mooi was en dat streelt onze ego’s wel een beetje, dat mag gezegd worden. Van de Donge gaan we via het mooie Kronkelpad langs de Lage brug en Waspik-boven weer via het Halve Zolen pad, maar nu met de wind vol in de rug terug naar sporthal DE SLAGEN en kunnen we terug kijken op een mooie en gezellige laatste wintertoertocht van het seizoen 2022/23.

Hier achteraan volgde de ALV.

Het bestuur bedankt alle deelnemers die aan deze wintertoertochten hebben deelgenomen en
er samen met ons weer een mooi evenement van hebben gemaakt. Tot ziens bij ons volgend stepavontuur !

<< Go back to the previous page