Nieuws

16-12-2023 Verslag 2e Winterserie Lichtjestocht 2023-2024

Zaterdagochtend 16 december 2023, nog snel een nieuw 18 inch buitenbandje monteren en 2 lekke binnenbanden plakken. Dan weer door met het monteren van een nieuwe string aan Action-lampjes op de step, want eind van de middag gaan we weer op pad voor de 2e Winterserie Lichtjestocht ook wel bekend als de Hallo-Wel-Licht-Op-Tocht.

 

We verzamelen al wat vroeger in de kantine van Sporthal De Slagen in Waalwijk om voorafgaand aan de tocht ook meteen de nieuwe shirts/hesjes te gaan passen voor de nieuwe kleding vanaf 2024. Na al het passen en meten maken we ons klaar voor weer een gezellige tocht met deze keer veel verlichting. 

Pleunie heeft er weer heel wat moois van gemaakt, want behalve haar step is zijzelf ook versierd met verlichte engelenvleugels op de rug en een verlicht aureool op de helm, fantastisch ! Dat leverde onderweg heel wat getoeter en waarderende opmerkingen op !

Het blijft mooi om te zien zo'n verlicht lint van steppers en fietsers door het Brabantse landschap. Fijn dat er nog steeds vrijwilligers zijn om dit te organiseren en enthousiaste deelnemers dit leuk vinden (ondanks een miezerregen), zelfs uit Westland, West-Brabant en Zuid-Brabant !

De eerste paar kilometers komen wat trager op gang vanwege de vele stoplichten die op rood staan, maar daarna komt de gang er lekker in! Vooral de route door Waalwijk trekt veel bekijks en er wordt veel gelachen, complimenten geroepen en getoeterd. Hier en daar raakt de navigatie wat van slag als Gijs besluit om de route gewoon nog even licht aan te passen voor het catering-team zodat die net iets meer tijd hebben om de soep en broodjes klaar te krijgen ;-). 

Na ruim 15 kilometer draaien we het parkeerterrein op bij Kwekerij Gommers in Sprang-Capelle voor een korte rustpauze en een heerlijk kopje soep met stokbrood en spek en een kleintje Schrobbeler. Dank aan Kees Laros en John Ligtvoet voor de geweldige verzorging en uiteraard dank aan Erik Gommers voor het beschikbaar stellen van de bedrijfskantine !

Na deze heerlijke verzorging voor de inwendige mens en gezellige bijpraten gaan we weer verder op weg richting Waspik-Zuid. Het is gelukkig niet koud zo rond de 10 graden en de miezerregen is goed te doen. Al het materiaal houdt het goed en we komen richting de eindstreep zonder pech of lekke banden.

Bij aankomst in Sporthal de Slagen genieten we nog van een drankje waarna we allen weer op huis af gaan. iedereen wenst elkaar alvast fijne Feestagen en de Beste wensen want de eerstvolgende steptocht is voor de meesten de 3e Winterserie op Zondag 21 januari 2024. Er zijn al diverse inschrijvingen binnen, allen van harte welkom en klik hier om je ook in te schrijven !

Voor Bram en Paul Settels staat er nog eerder een tocht op het programma, want zij rijden samen met 8 andere steppers op Zondag 24 december 2023 een flinke tocht (135km) van Veenendaal naar het Glazen Huis in Nijmegen en weer terug naar Veenendaal. Het doel is geld ophalen voor de Serious Request actie van 3FM. Dit jaar is het doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), de verschrikkelijke ziekte waarbij je spieren een voor een uitvallen en je uiteindelijk niets meer kunt. Help graag mee met je donatie voor dit goede doel (klik hier).

Alle foto's en fimpjes van deze tocht kunnen later nog worden bekeken in ons Digitale Foto Archief (klik hier).

<< Go back to the previous page