Nieuws

20-05-2023 Verslag Rondje Oudenbosch (47 / 100km)

Het is zaterdagmorgen 20 mei 2023. Op tijd opgestaan om voor te bereiden voor de tocht naar Oudenbosch. We gaan vanmiddag op de koffie met gebak bij Conny die pas jarig is geweest. Aansluitend rijden we dan een rondje Oudenbosch en na aankomst is er verjaardagsfeest bij Conny.


Ik ben nog wat in dubio over de ruim 60km tocht naar Oudenbosch. Op de step, dat is zeker, maar welke route? Ga ik voor de kortste route en op tijd zijn, of toch een wat langere route die waarschijnlijk leuker en mooier is. Afijn, na wat twijfelen dan toch maar de kortere saaie route gekozen. Bij deze alvast mijn lesje geleerd want dat was een foute keuze bleek achteraf. Ik had me voorgenomen om deze rit eens een keer de rode verkeerslichten te gaan tellen. Bij aankomst bij Conny stond de teller maar lieft op 37 rode verkeerslichten! Vanuit Vught op weg gegaan naar Helvoirt, Berkel Enschot en dwars door centrum van Tilburg. Kei druk zoals ze hier in Brabant zeggen en mega veel rode verkeerslichten overal. 

Na tilburg via Rijen en Dorst op weg naar Breda. Er stond een flinke wind uit N-O maar wel met een heerlijk zonnetje er bij. De voorspellingen waren goed, droog en twintig graden. Na al die verkeerslichten in Tilburg toch maar besloten om het centrum van Breda maar te mijden en in plaats daarvan via de noordkant op weg richting Prinsenbeek. Via Heilaar en Liesbosch dan door naar Etten-Leur en door Hoeven en dan is het nog maar klein stukje naar Conny in Oudenbosch. 

De laatste 25 km naar Hoeven ging in heerlijk tempo samen op met een sportfietser die aan het trainen was voor de Roparun tocht. Zo 25 kmh gemiddeld schuin voor de wind ging niet verkeerd. Bij Hoeven was de man op bestemming thuis aangekomen en reed ik het laatste stuk alleen door naar Oudenbosch.

Bij Conny en Ger waren de eerste gasten/deelnemers al rond 14:30 gearriveerd. De kinderen met aanhang van Conny hielpen geweldig en alles was prima gezorgd. Het was erg leuk om diverse mensen weer te zien en te spreken die we sinds Corona al een tijd hadden gemist: Jaap, Carlo en Frits en Diane! Een geweldige prestatie van Jaap om zonder training toch op de step de tocht mee te rijden! We hopen Jaap, Carlo, frits en Diane nog vaker op de step of fiets te zien binnenkort.

Zo tegen half vier had iedereen genoten van de koffie/thee met gebak en waren we klaar voor het Rondje Oudenbosch van ruim 40 km. De opkomst was prima met maar liefst 18 deelnemers.
Vanaf oudenbosch gingen we zuidelijk op weg richting St Willebrord en reden we tussen Etten-Leur en St-Willebrord door naar De Pannenhoef. Tot dan toe was het meeste wind in de rug of zijwind, maar vanaf De Pannenhoef terug omhoog naar Etten-Leur was er veel wind tegen.  De tocht was erg mooi met hier en daar een korte stop voor een slok water of een foto.

 

Midden in Etten-Leur maakten we een langere stop bij Brasserie Vincent en genoten we van een heerlijk drankje op een zonovergoten terras lekker uit de wind. Na de drankjes nog even op gezoek bij het beeld van Vincent van Gogh en dan op weg voor de laatste tien kilometers richting Hoeven en Oudenbosch. Bij Conny en Ger was alles al voorbereid door de kinderen en de buurvrouw voor een fantastisch verzogd koud en warm lopend buffet. Er werd heerlijk gegeten en gedronken en nagepraat over de mooie tocht. Gelukkig ook deze keer geen lekke banden of ongelukjes.

 

De vele foto's zijn beschikbaar in het foto-archief om later nog een in te kijken. Het was weer een prachtige tocht en fantastische ontvangst en goede zorgen van Conny en Ger met de kinderen. We komen graag in 2024 weer terug voor nog een rondje Oudenbosch !
De eerstvolgende tocht wordt waarschijnlijk een rondje door de Betuwe bij Gerda, Rick, Carlo en Marcel, of de StepUp tocht van de Stepbond.nl op 3 juni aanstaande.

<< Go back to the previous page