Nieuws

02-02-2022 Verslag van Rondje Twente (19 juni 2021)

Marry Wervers, Ron jobse en Rick Bent op avontuur in Twente....

Rondje Twente 19 juni 2021

Tijdens onze Molentocht werd ik door Ron Jobse gevraagd om een rondje Twente mee te steppen, van mij de vraag hoeveel KM? Dat valt wel mee zegt Ron – 210 KM.

Zodoende zijn we samen naar Enschede gereden. alwaar Ron een prima B&B had geregeld. Zaterdagochtend om 04:30 uur het bed uit, ontbijt stond al klaar. Eten en drinken in orde gemaakt en om 05:30 uur naar een parkeerplaats gereden waar de steppers zouden verzamelen. Hier was om 06:00 uur de start van de tocht.

Met totaal 15 steppers, waaronder veel bekenden. Rick Bent was er ook, dus al 3 personen van StepTeamBrabantsBont.  Deze tocht was in principe zelfvoorzienend. Wij hadden eigenlijk al een volgauto geregeld maar kregen van de organisatie, dit was Roel Haveman, te horen dat een volgauto niet in de buurt van de steppers kon blijven, dus dit toen toch maar niet gedaan. Gelukkig was er wel een auto met 2 personen die ons op afgesproken plaatsen van water kon voorzien en dat was hard nodig. Inmiddels zijn we al enkele uren aan het steppen en de tocht word steeds mooier. Gravelpaadjes, smalle fietspaden veel keren en draaien, echt super om te rijden. Om 09:30 uur het eerste oponthoud Lia heeft een lekke band, repareren en weer verder. Hierna de eerste beklimming van de Holterberg. Bovenop de Holterberg heeft de vader van één van de deelnemers een Bistro. Hier werden we hartelijk ontvangen (het leek wel Brabant) en kregen we belegde broodjes met koffie.

We gaan weer verder, wel zonder Lia die kon helaas het tempo niet meer volgen. Inmiddels rijden we op +/- 80 KM. Waar Rick ermee stopt. Dit had hij van te voren ook zo aangegeven. Na weer een korte pauze gaan we richting de Lemeler Berg. Deze berg kom je tegen op 100 KM. Voor de beklimming hiervan zat ik in het wiel van Arnold (Den Belg) en dat was toch wel lekker om deze pittige beklimming te doen. Boven aangekomen moest iedereen even bijkomen om vervolgens een heerlijke afdaling te doen, das wel zo lekker. We gaan weer door naar het volgende zeer smalle fietspaadje. De tegenliggers gingen mooi opzij voor de steppers en dan rond 14:50 uur 2de lekke band nu was Hans de gelukkige. Repareren en weer  verder over de gravelpaadjes en weer vrij smalle fietspaadjes. Dan rond 16:10 uur, de 3de lekke band nu ben ik zelf aan de beurt, binnenband wisselen. Iedereen wacht op elkaar, dus het is niet zo erg, al duurt het iets langer. Ondertussen gaat het al aardig opschieten. We naderen de 190 KM. En ik kreeg van Roel Haveman te horen dat er weer een mooie beklimming aan zat te komen.

Dit werd de beklimming van de Loabult. Na eerst een stuk valsplat van 1,5 KM, waarvan ik dacht wie trekt er aan mijn achterwiel? Komt de beklimming, dit is een bochtige weg dus je ziet het einde niet. Maar toch maar met de eerste steppers omhoog gegaan. Dit was echt afzien, na 3 bochten, de top inzicht en boven gekomen met een hartslag van 200. Vervolgens gekeken dat de andere steppers er hetzelfde over dachten, wat een beklimming zeg. Alleen Peter Groeneveld, die was als eerste boven, stond op z’n gemak te zeggen: allemaal goed gedaan hoor. Dan weer verder voor de laatste KM’s samen met Ron de prachtige tocht nog eens doorgenomen en na nog een gravelpaadje reden we Enschede weer binnen en kwamen we weer terug op onze start-parkeerplaats. De tocht was volbracht. Na afscheid te hebben genomen van de andere steppers terug naar onze B&B. daar stonden nog wat Grolschjes koud en dat hadden Ron en ik wel verdiend, vervolgens douchen en dan slapen. Zondagmorgen na een lekker ontbijt weer terug naar Brabant en volgend jaar zeker weer terug naar Twente.

HOUDOE EN BEDANKT.

Marry Wervers

<< Go back to the previous page