Nieuws

22-04-2023 Verslag Rondje Vught (47 km)

Vught, 22-April 2023,

Kort verslag van weer een mooie toertocht en waarschijnlijk jaarlijks terugkomende: Rondje Vught !

 

Zo rond 09:15 komen de eerste steppers al aan in de Theresialaan in Vught. Marry is zelfs al om 07:45 aangereden op de step vanuit Sprang-Capelle en rijdt vanaf de rustplek straks weer terug. Samen met Marry, Cor, Gerda, Jolanda, Kees, Dagmar en Bram drinken we een kop koffie om netjes op tijd rond 10:00 te vertrekken voor een rondje langs de gemeentegrenzen van Vught, zo ongeveer 47 kilometers.

 

De weersverwachtingen zijn goed, dat wil zeggen, als we niet lek rijden en ons aan het plan houden om rond 13:15 weer terug te zijn op de startplek, want dan hangt er een flinke regenbui inde lucht en de code geel en hagelbuien van de dag ervoor waren echt niet fijn...

Het tempo is prima te doen voor eenieder en gaat in heerlijk zonnetje langzaam aan naar gemiddelde 18.5 kmh. Vai de rustieke Taalstraat (eeuwenoude verbindingsweg tussen Vught en Den Bosch) rijden we langs de kampdijklaan de Gement in, de mooie polder aan de Westkant van Den Bosch. Het is een rustige zaterdagochtend met relatief weinig verkeer en na ruim een uur rijden stoppen we bij de Rustende Jager voor een kop koffie met een lekker gebakje. 

 

Na deze rustpauze gaan we weer op weg. Marry gaat rechtstreeks terug naar Sprang-Capelle vanwege andere verplichtingen en Dagmar neemt een kortere route naar Vught om bij de buren op te passen. De rest rijdt in heerlijke omstandigheden, zonnetje en weinig wind, lekker door richting Haaren en Esch om zo via St Michielsgestel, Kasteel Haanwijk, Kasteel Maurick en het  Ir. Segersgemaal bij de Bossche Broek weer terug te rijden via de Taalstraat naar het beginpunt. Vanut het westen komen de verwachte donkere wolken al opzetten en tijdens de allerlaatste honderden meters in de Theresialaan vallen de eerste kleine druppels... Net op tijd binnen voor de buien !

Binnen genieten we nog even na van de mooie tocht en sluiten we af met een lekkere kop soep en het traditionele Brabantse worstenbroodjes. Al met al weer een geslaagde tocht, voor herhaling weer in 2024. We kijken ook alvast uit naar de volgende tochten: Rondje Oudenbosch bij Conny en een tocht weer op de Veluwe bij Gerda, Marcel en Carlo.

Kijk voor nog meer van deze mooie tochten in onze eigen Stepkalender (klik hier) en uiteraard op de landelijke Stepkalender van de Stepbond.nl (klik hier).

 

 

 

 

<< Go back to the previous page