Nieuws

22-07-2023 Verslag Rondje Twente 2023 (210 km)

Vrijdagmiddag om 14:00 staat Ron Jobse bij mij aan huis, we gaan weer een stukje steppen. De steps bij Ron op de stepdrager en zo rijden we naar Enschede. De B&B is hier voor twee nachten ook al door Ron geregeld. Zaterdagochtend om 06:00 verzamelen op een parkeerplaats om de tocht te beginnen. We zijn met 14 personen: 9 van Stepteam Twente en daarnaast Arnold en Linda, Andre, Ron en Marry. 

We rijden al met een flink tempo Enschede uit, wat een rust nog zo op de vroege ochtend. Na 5 km al het eerste gravel paadje en er zullen er nog vele volgen. Dat maakt een rondje Twente ook zo'n geweldig mooie tocht. Op 75 km een lichte beklimming van de Holterberg. Hier boven aangekomen heeft de vader van Sven een Bistro en werden wij weer verwend met koffie, thee en heerlijke belegde broodjes, super! Sven en Henk stoppen hier, Alie besluit om nog verder mee te gaan. Dit vrouwke is in een jaar tijd enorm verbeterd op de step en uiteindelijk pas na 145 km gestopt.

Wij rijden lekker door, maar dan op 95 km een valpartij. Agnes die voorop reed begon onoverwacht te remmen. Ikzelf moet volop in de remmen om Carianne voor mij te ontwijken. Met een salto mortale kom ik in de berm terecht, Peter Groeneveld achter mij komt helaas op het asfalt terecht met gelukkig alleen een kleine schaafwond.

We gaan gauw weer verder! Na 100 km krijgen we de Lemerberg, een pittige klim. Bovenaan even bijkomen en dan een lekkere snelle afdaling.  Vervolgens weer smalle fietspaden en gravelweggetjes. Na 145 km vindt Alie het genoeg en stopt er mee. We gaan met 11 personen verder. We hebben gelukkig een volgauto met Gerard als chauffeur, hij staat op bepaalde plekken klaar om ons van water en koeken te voorzien en da's toch wel lekker hoor.

Ondertussen ga ik de beentjes aardig voelen maar we krijgen op 190 km nog de Loabult. Dit is voor ons Brabanders gewoon een Berg! Eerst een stukje vals plat en dan nog de klim na verschillende bochten eindelijk boven. En dan moet je echt wel even bijkomen. Nog 20 km te gaan en na een kleine anderhalf uur rijden we Enschede in. Zonder lekke banden draaien we de parkeerplaats weer op, missie volbracht! Afscheid genomen van iedereen en toen samen met Ron weer naar onze B&B voor een welverdiend biertje !

- Marry -

 

<< Go back to the previous page