Nieuws

27-08-2023 Kort verslag van La Vuelta Holanda a Utrecht (100 km)

Utrecht - 27 augustus 2023,

Het is lekker vroeg op de zondagochtend, samen met Bram op weg naar Utrecht West voor de start van de Vuelta Utrecht 100 km tocht op de step. We starten daar om 9:15 samen met Pleunie Ernest, Arend Witvliet (fiets) en Teun Uijttenbroek (fiets).

We vinden elkaar al snel in de parkeergarage onder het Brusselplein in Leidsche Rijn Utrecht. De organisatie is top geregeld en in no-time hebvben we onze startnummers en Bram een fraai Vuelta shirt te pakken. De tocht is prima uitgepijld en onder bewonderende kreten van de vele wielrenners gaan we op weg .

Het wordt een prachtige tocht met vele mooie stukken om te rijden. Helaas wel een lekke band na een paar uur en precies op dat moment ook een flinke onweersbui met wolkbreuk op ons. Afijn na diverse pogingen lukt het uiteindelijk om het gat te dichten en de band weer op spanning te krijgen.

De sfeer is prima en het tempo is aangenaam. Bram moet wat energie kwijt, hij sluit af en toe aan achter een paar minder snelle wielrenners en wacht dan even later weer op ons terwijl hij foto's of een filmpje maakt. 

In totaal worden we 3 of 4 keer flink nat, maar ondanks de regen hebben we een fatastisch omooie tocht gereden, zeker voor herhaling vatbaar.

  

Na afloop nog een heerlijke kop koffie bij espressobar Doppio (aanrader) en gaan we weer op huis aan voor een lekkere warme douche.

Tot de volgende Vuelta, misschien volgend jaar met Ron in Breda?

Groet, Paul

 

 

 

 

<< Go back to the previous page