Nieuws

04-06-2022 SBB: Twee keer goud en een keer zilver bij Eurocup 2022

Twee leden van Stepteam Brabantsbont (Bram en Paul Settels) deden op 4 en 5 juni 2022 mee met de EuroCup 2022 wedstrijden in Gelsenkirchen in Duitsland. De opkomst viel wat tegen voor de organisatie, maar vooral de zaterdag was een leuke happening met veel publiek en prachtig weer met zon.

Vanwege de beperkte aanmeldingen werd een aantal wedstrijden in elkaar geschoven. Op zaterdag werden de Criterium wedstrijden gereden. Ongeveer 10km voor de jeugd en 17.5 km voor de senioren. Op zondag werd de Long-race verreden, ongeveer 20km voor de Cadetten en 45km voor de senioren.

Het parcours was gelegen op het terrein van de oude Hugo 2 kolenmijn en in plaats van asfalt met af en toe gravel was de organisatie geswitched naar gravel (700m) met een klein stukje asfalt (400m). Het was een lastig en stoffig gravel parcours met 3 gemene bochten met gravel en een extreem gevaarlijke bocht vlak na een sterke afdaling. Deelnemer Paul Settels eindigde zaterdags al slippend en schuivend al 4 keer in de dranghekken en was blij dat hij de race toch nog met zilver kon afsluiten. Op zondag moest hij helaas na 24 kilometer opgeven nadat hij voor de 5e keer in de dranghekken was beland en zijn enkel flink blesseerde. Ook Welshman Adam Heydon ging een paar ronden later flink onderuit en gaf op met schaafwonden en een hamstring blessure.

Bij de cadetten (<15) was er twee keer goud voor Bram Settels (criterium en long-race) en voor zijn vader Paul Settels was er zilver (criterium) bij de Ultra-veteranen (60+). Ook diverse medailles gingen naar deelnemers van Stepteam Twente die met een vijftal aan de start kwamen.

Bijzondere vermelding was ook nog Brons voor Dagmar Settels die als 3e over de streep kwam tijdens de ongeplande 1 ronde voor sponsor Hyundai met allemaal ongetrainde bezoekers die zomaar een ronde een race-step konden uitproberen.

Bij de heren senioren en masters gingen de meeste medailles naar de mannen uit Tsjechie, een klasse apart in Europa. De snelste Tsjech reed zelfs zijn naaste concurrenten op meer dan een ronde achterstand, zeer indrukwekkend!

Aan het einde van de prijsuitreikingen gingen helaas de hemelsuizen flink open waardoor iedereen doorweekt uit elkaar ging.

Al met al toch een zeer geslaagd weekend en hopelijk volgende keer meer deelnemers uit heel Europa en een minder gevaarlijk parcours.

Meest belangrijke lessen geleerd: 28inch wielen voor en achter is echt veel stabieler op zo'n parcours, geen race maar bredereprofiel/terreinbanden rijdt veel beter op zachte krijtgrond/gravel en wat minder bar in de bandjes helpt ook ;-)

 

<< Go back to the previous page